Våbenskjold

Skotøjsæsken

Familien Knudsens våbenskjold!


Da det var yderst moderne at være korsridder, opdagede man at det var praktisk, at have en form for navneskilt, så andre kunne se hvilke navn man havde og hvor man hørte til!


Dengang i 1200-tallet, havde man jo ingen mulighed for, at genkende kendte personer på andet end deres navn og rygte.

Navneskiltet blev til et våbenskjold, som blev malet, syet eller udhugget alle de steder ridderen og hans slægt kom.

For at lave et våbenskjold må man følge nogle helt faste regler:
  • 1.Øverst på våbenskjoldet skal der være hjelm eller krone. Hos os er det stråhatten - skovtursbeklædningen
  • 2.Første felt skal symbolisere slægtens navn. Tordenskjold/Gyldenløve osv. Vores slægt hedder jo Knudsen, det er et nordisk navn og betyder knude
  • 3.Anden felt skal fortælle noget om slægten. Georg Knudsen var skomager. I folkemunde bliver Klyden kaldt Skomagerfuglen
  • 4.Der er mulighed for, at have to felter mere på våbenskjoldet, som fortæller om slægten og hvad de har tilfælles. Tredie felt er derfor hos os, en humleblomst. Den behøver vist ikke nærmere forklaring!
  • 5.Sidste felt symboliserer vores fællesskab. Vi leger og spiller bold

Nederst har vi et bånd med vores slægtsnavn, hvilket årstal vi startede foreningen – 1983 – og til sidst har vi naturligvis en skotøjsæske!

Våbenskjoldene findes i 4 størrelser, er spejlvendt og lige til at printe


Hvis du selv kan alt det der med print – så kan du højre-klikke på billederne nedenfor – og hente våbenskjoldet, i høj kvalitet.


Du kan sætte våbenskjoldet på alle mulige ting – dog skal de kunne klare en hvis varme.

Du kan sætte det på "muleposen", skjortelommen, poloshirten, badebuksen, kjolen, bøllehatten, bukselommen, tørklædet, jakken, "campinghabitten" og mange andre steder. Det er jo ikke alle der har det superduper i en "kedelig" t-shirt!

Husk at købe papir til transfer. Fås i boghandlere, i forretninger hvor du køber printere og nogle gange også i supermarkeder.
6x6 cm downloadskjold6x6.pdf skjold10x10.pdf10x10 cm download skjold18x18.pdf18x18 cm download skjold20x20.pdf20x20 cm download