Historie

Skotøjsæsken

Ukendt familie medlem fandt os...


Den 16. September 1999 fik jeg et brev fra byretten – om slægtsforskning.


Jeg ringede og fik at vide, at Henry og Betty´s datter søgte sin biologiske familie. Jeg skulle give min tilladelse til, at de gerne måtte oplyse hende om os.


Lidt historie:
Henry og Betty blev gift, da han var 20 og Betty noget yngre. Betty var så ung at der skulle et så kaldt ”Kongebrev” til før de kunne blive gift.
Den 30. September 1937 fødte Betty en lille pige. Betty ville ikke have hende med hjem. Og Henry kunne ikke overtale hende -så den lille pige kom på et børnehjem og blev bortadopteret.

Henry og Betty blev skilt og Betty rejste til udlandet. Betty døde nogle år senere.
shapeimage_2

Den lille pige kom til Færøerne og kom til at hedde Sölrun.
Først da hun skulle begynde i skole fik hun at vide, at hun var adoptivbarn. Siden har hun ofte tænkt over, hvem der var hendes biologiske far og mor.

I dag er hun gift og hedder nu Sölrun Holm. De har 3 børn - to piger Gisleyg og Ingigerd og en dreng Leivur. Sölrun har også 4 børnebørn Sölrun, Regin, Sunniva og Katrin. 

I november 1999 fik jeg et brev fra Sölrun om at hun var i København. Hun kom hjem til mig og Karen var der også.


Hun var en sød og dejlig niece. -Vi fandt hinanden med det samme.
Hun fik billeder af Henry og Betty og af hendes farmor (Sofie)
Jeg besøgte hende og fik hilst på den ene af hendes døtre ( Gisleyg ) som bor i København –En køn og sød pige var hun...

shapeimage_3

Til jul fik jeg et brev fra Sölrun, hvor hun skrev, at familien sagde: ” Mor hvorfor har du ikke gjort det for længe siden? ” De synes deres morfar (Henry) så rar og sød ud.

Sölrun ville gerne med på vores skovtur næste år...

Moster Ellen